Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Απρόκλητη, πισώπλατη επίθεση από αντιεξουσιαστή, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΔΑΕΑ εν ώρα υπηρεσίας



Δυστυχώς, αυτό που φοβόμασταν, συνέβη. Δημοτικός Αστυνομικός εξ ημών, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, δέχτηκε πισώπλατη, απρόκλητη επίθεση ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με συναδέλφους αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Πρωινές ώρες της 23/11/2015, άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκε άνανδρα και αναίτια στο Δημοτικό Αστυνομικό της ΕΛΑΣ και Πρόεδρο του ΠΑΣΔΑΕΑ. Ο συνάδελφος παρ’ όλα τα χτυπήματα και τις διάφορες αμυχές που του προκλήθηκαν (η επίθεση ήταν πισώπλατη να τονίσουμε και πάλι), κατάφερε με τη συνδρομή του υπόλοιπου κλιμακίου (ακόμα ένας ΔΑΕΑ και ένας Αστυνομικός), να προβεί στη σύλληψη του υπαίτιου. Ο Πρόεδρος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και τη λήψη ιατροδικαστικής γνωμάτευσης.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε ξανά, ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε εξωτερικές Υπηρεσίες χωρίς κανενός είδους αμυντικό εξοπλισμό εδώ και σχεδόν ενάμισυ χρόνο. Όπως φοβόμασταν και είχαμε επισημάνει πολλάκις σε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, οι δράστες θα επέλεγαν τον πιο «εύκολο» στόχο, δηλαδή εκείνον που δεν φέρει τα στοιχειώδη μέσα αυτοπροστασίας.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει ΣΗΜΕΡΑ το τοπίο με την υπηρεσιακή μας κατάσταση ώστε όλοι οι συνάδελφοι, αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, να είναι σε θέση να εκτελούν με ασφάλεια την υπηρεσία τους στο πλευρό του πολίτη.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακόβουλη εξύβριση, απειλή, αντίσταση, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Λόγω της εμπειρίας του αυτής με το δικαστικό σύστημα, γνώριζε ακριβώς ποια όψιμη καταγγελία έπρεπε να καταθέσει ώστε να εξεταστούν ως υπόλογοι τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι υπόλοιποι αστυνομικοί του κλιμακίου. Κατέθεσε λοιπόν μήνυση για βασανισμό (αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των κατηγοριών της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης). Ο υπαίτιος κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς ήταν σεσημασμένος και διένυε περίοδο αναστολής. Η δίκη πήρε αναβολή για την Πέμπτη 26/11/2015.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ Μιχαήλ


Ο Γεν. Γραμματέας


ΔΟΥΚΑΣ Βασίλειος


1 σχόλιο: