Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣΔΑΕΑ - Ενημέρωση μελών για τις συναντήσεις του προεδρείου με στελέχη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Θέμα: Ενημέρωση μελών ΠΑΣΔΑΕΑ για τις ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής

Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησαν μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣΔΑΕΑ με εκπροσώπους της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα ακόλουθα.

Δυστυχώς, λόγω έκτακτης, μη προγραμματισμένης σύσκεψης για το μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής Υπουργός κος Τόσκας δεν ήταν δυνατό να παρευρίσκεται στη συνάντηση. Ως εκ τούτου, η συνάντηση έγινε με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού.

Μας κατέστησε σαφές ότι υπάρχει κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Τόνισε ότι χρονικά, ο προγραμματισμός έχει ξεφύγει από τα προηγούμενα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια της λύσης αυτής της αδιέξοδης και πολύπαθης υπηρεσιακής κατάστασης που μας διέπει αυτό το διάστημα.

Θίχτηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που μας αφορούν (στολές, νομικό κενό ως προς την υπηρεσιακή ασφάλεια, υπηρεσιακές ταυτότητες κτλ) καθώς και το πρόβλημα της υπηρεσιακής ασάφειας καθώς και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη αποσαφήνισης της υπηρεσιακής κατάστασης των Δημοτικών Αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο σύνολο της.

Μας ενημέρωσε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός δεν έχει σαφή εικόνα όσον αφορά στο θέμα μας, διότι δεν έχει ενημερωθεί παρά αποσπασματικά και ελάχιστα για την όλη διαδικασία. Από το προεδρείο έγινε πλήρης ενημέρωση/υπενθύμιση των εργασιακών μας συνθηκών και τονίστηκε εκ νέου η αναγκαιότητα εύρεσης άμεσης λύσης καθώς πέρα από το γεγονός ότι εκτίθεται η ΕΛ.ΑΣ. καθημερινά, ελλοχεύει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των συναδέλφων πανελληνίως. Όλη η διαδικασία της ενημέρωσης στηρίχθηκε σε αδιάσειστα στοιχεία τα οποία έχουμε στην κατοχή μας από όλους τους συναδέλφους της Επικράτειας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμη χρήση αν κριθεί αναγκαίο.

Ως απόφθεγμα της συζήτησης ήταν ότι ο Υπουργός θα ενημερωθεί ενδελεχώς για τα ζητήματα που του θέσαμε και θα δοθεί εκ νέου ραντεβού για συζήτηση εφ' όλης της ύλης.

Μετά από συνάντηση και με άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας που ήταν ενήμερα από το Σωματείο για τα ζητήματα που αναφέραμε, ειπώθηκε ότι η διαδικασία κινείται και ελπίζουν σε λύση στο προσεχές χρονικό διάστημα χωρίς ωστόσο να καθορίζεται σαφές χρονοδιάγραμμα.

Στη συνάντηση με στελέχη της φυσικής ηγεσίας, ήταν σταθερή η γραμμή τους, ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και ελπίζουν σε λύση του όλου θέματος σύντομα, καθώς ούτε αυτοί θέλουν να εκτίθενται καθημερινώς και να είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Σε αυτο το σημείο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους της Περιφέρειας, πως γίνονται αποσπασματικές κινήσεις προς την πολιτική ηγεσία, κυρίως από βουλευτές της επαρχίας για θέματα των κατά τόπου συναδέλφων.

Συνάδελφοι, όλη αυτή η επίπονη οικονομικά και χρονοβόρα νομικά διαδικασία δημιουργίας του Πανελληνίου Σωματείου, έγινε για έναν λόγο. Για να έχουμε μια ενιαία φωνή, ώστε να μπορούν να διατυπώνονται, να ακούγονται και να λαμβάνονται υπ' όψιν όλες οι θέσεις και προτάσεις μας στην πολιτική και φυσική ηγεσία, καθώς μεμονωμένες φωνές και απόψεις και αιτήματα, δεν λαμβάνονται υπ' όψιν.

Το μόνο που επιτυγχάνεται με τον τρόπο αυτό, είναι η περεταίρω καθυστέρηση της ήδη δυσκίνητης διαδικασίας ένταξής μας στο Σώμα. Πρέπει στην κατάσταση την οποία έχουμε περιέλθει να μην βλέπουμε βραχυπρόθεσμα αλλά να χτίζουμε για το μέλλον, όχι για το παρόν. Πρέπει να εισέλθουμε στο σπίτι της ΕΛ.ΑΣ. και ύστερα να διαλέξουμε ποιο δωμάτιο θα πάρουμε από αυτά που θα μας προσφερθούν.

Τα τηλέφωνα όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣΔΑΕΑ είναι διαθέσιμα και είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση για οποιοδήποτε υπηρεσιακό θέμα καθώς και συνεννόηση για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος,


ΛΕΠΙΔΑΣ Σπύρος
Ο Αντιπρόεδρος,


ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ Μιχάλης 

1 σχόλιο:

  1. διαβάζουμε σε άλλα site ότι ο υπουργος την ίδια μέρα που δεν κατάφερε να συναντηθεί μαζί μας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των πολιτικών υπάλληλων του ΠΡΟ.ΠΟ θέτοντας εκείνοι το θέμα μας χωρίς να ξέρουμε πως και γιατί και από ποιούς αντλούν πληροφορίες για να έχουν άποψη για μας. http://policenet.gr/article/%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή