Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση πολιτικής ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ. για την απασχόληση ΔΑΕΑ την ημέρα εορτής του Αγ. Αρτεμίου


Ενημερωτικό υπόμνημα του ΠΑΣΔΑΕΑ προς τον αναπληρωτή Υπουργό και τον Γεν. Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη που αφορά στην απασχόληση Δημοτικών Αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την ημέρα εορτασμού του προστάτη Αγίου της Αστυνομίας, Αγίου Αρτέμιου (20-10-2015).


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σήμερα,  ημέρα εορτής του προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί είναι και πάλι στη θέση τους και εργάζονται κανονικά, δίπλα στους υπόλοιπους αστυνομικούς, με κοινά καθήκονταόπως και υπηρεσίες (σκοπιές τροχονομικές παρεμβάσεις πεζές περιπολίες κλπ).
Όπως γνωρίζετε, το αστυνομικό προσωπικό όταν εργάζεται πέραν του πενθημέρου (σαββατοκύριακα, αργίες κλπ.) λαμβάνει το ανάλογο επίδομα. Δυστυχώς, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, λογίζονται ως «ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολο πολιτικό προσωπικό» και αμείβονται μισθολογικά βάσει του ενιαίου μισθολογίου ως πολιτικό προσωπικό, αλλά υπηρεσιακά, εργάζονται καθημερινά ως καθαρό αστυνομικό προσωπικό με μόνες ασυνέπειες, το μισθολόγιο, την υπηρεσιακή κατάσταση και τηνομική κάλυψη-ασφάλεια που εκθέτει και εμάς σε ανυπολόγιστους κινδύνους αλλά και την Ελληνική Αστυνομία ως προς την ασφάλεια (νομική καιφυσική) του προσωπικού της.
Όλοι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, καταλαβαίνουν απόλυτα το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τμημάτων και πάντα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε διαταγή τους δοθεί, ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας, με δεδομένες όλες τις δυσκολίες που έχουν αναφερθεί πάρα πολλές φορές από το σωματείο μας σε όλη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικά σήμερα, εργάζονται σε όλη την επικράτεια πρώην δημοτικοί αστυνομικοί σε πόλεις της επαρχίας, ενδεικτικά αναφέρουμε Ηράκλειο,Ρόδο,Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Γρεβενά, και φυσικά σε πολλές περιοχές του Κέντρου της Αθήνας και στον Πειραιά, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης  από ένστολο αστυνομικό προσωπικό.
Σας αναφέρουμε τα παραπάνω στοιχεία σε συμπλήρωση όλων των προηγούμενων υπομνημάτων και ενημερώσεων που έχουν γίνει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει το είδος της στολής, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και τα εφόδια που θα φέρουμε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας, όπωςακριβώς αναφέρεται στο άρθρο 19 του ν. 4325/2015.
            Με αφορμή τα ανωτέρω, σας ζητάμε ξανά και σας παρακαλούμε για μια συνάντηση, σε υπενθύμιση του προηγούμενου αιτήματος του Πανελληνίου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Ελληνικής Αστυνομίας με εσάς και το επιτελείο σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα πολλά προβλήματα του κλάδου μας, και να βρούμε άμεση λύση στο μείζον αυτό θέμα, που θα ωφελήσει πρωτίστως την ΕΛ.ΑΣ. και εν συνεχεία 312 οικογένειες που ενάμιση χρόνο τώρα βιώνουν έναν απίστευτο εργασιακό μεσαίωνα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΕΠΙΔΑΣ Σπύρος 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΟΥΚΑΣ Βασίλειος


                                                                                               

1 σχόλιο:

  1. Τι ισχύει τωρα?με το υπαρχον δηλαδή καθεστως που δουλευουμε για οσους δουλευουν αργιες η κ σκ?μπορει ο διοικητης να μας βαλει υπηρεσια;αν ναι θα παρουμε αποζημιωση οπως προβλεπεται στο δημοσιουπαλληλικο κωδικα;λεμε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή