Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αίτημα προς τον αναπληρωτή Υπουργό κο Ν. Τόσκα για ρύθμιση του κανονισμού στολής των Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ.



Τις τελευταίες εβδομάδες το ΠΑΣΔΑΕΑ έχει κάνει πολλούς κύκλους επαφών με παράγοντες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και με Σωματεία/Φορείς.

Ένα από τα άμεσα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, είναι αυτό της στολής. Έχουμε τονίσει πολλές φορές το μείζον (μεταξύ άλλων) αυτό θέμα σε όλες τις επαφές που έχουμε με το Υπουργείο και παρουσιάζουμε στα μέλη μας το σχετικό γραπτό αίτημα που αποστείλαμε στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Τόσκα Νικόλαο.


Κύριε Υπουργέ,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα μείζον ζήτημα του κλάδου μας. Πέραν της έλλειψης Π.Δ. , υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα όποια απασχολούν τον κλάδο των πρώην Δημ. Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως είναι γνωστό την Δευτέρα 19/10/2015 αλλάζει η στολή από θερινή σε χειμερινή. Από την Υπηρεσία, μας έχουν χορηγηθεί μπουφάν τύπου τζάκετ (χρώματος φαιοπράσινου)  τα όποια είναι άκρως δυσλειτουργικά λόγω των μεγεθών που χορηγήθηκαν. Επίσης δεν έχουν χορηγηθεί υπηρεσιακά άρβυλα σε κανένα συνάδελφο. Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αγοράζουν μπουφάν (σε χρώμα το οποίο δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα χρησιμοποιούμε) και αρβύλες με τους πενιχρούς μισθούς που λαμβάνουμε (δλδ. 666,27 €).
Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αστυνομία είναι ξανά σε λειτουργία με αποτέλεσμα ο κόσμος να μπερδεύεται λόγω του χρώματος της στολής.
Ο νόμος 4325/15 στο άρθρο 19 εδάφιο δ’, αναφέρει: «Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια της εκπαίδευσης που υφίστανται οι ανωτέρω υπάλληλοι μετά την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία, ο τύπος, το χρώμα και το είδος της στολής τους, τα αναγκαία εφόδια και ο τύπος του ειδικού δελτίου ταυτότητας με το οποίο εφοδιάζονται». Λόγω των ανωτέρω θα σας παρακαλούσαμε για την άμεση έκδοσης της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την αλλαγή στον χρωματισμό της στολής. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα τα οποία θα δαπανήσουμε, για την αγορά στολών  να «πιάσουν τόπο».
Πρόταση μας και καλύτερη δυνατή λύση είναι να φέρουμε την  ευδιάκριτη, κατανοητή και καταξιωμένη από τον κόσμο μπλε στολή, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία και χωρίς προβλήματα στην καθημερινή μας υπηρεσία. Επίσης θα παρακαλούσαμε να χορηγηθούν στους συναδέλφους υπηρεσιακά άρβυλα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΕΠΙΔΑΣ Σπύρος 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΟΥΚΑΣ Βασίλειος

1 σχόλιο: