Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Επίλογος - Τίτλοι τέλους




Ενημερωθήκαμε από το νομικό μας σύμβουλο, πως σήμερα 26/07/2017, το σωματείο ΠΑ.Σ.Δ.Α.Ε.Α., το σωματείο μας, ΌΛΩΝ ΜΑΣ, χάνει την συνδικαλιστική του ιδιότητα. Παύει. Ένα σωματείο που ολοκλήρωσε τον κύκλο του, με καλό τρόπο, δεν λέω τον καλύτερο γιατί δεν κατέστη εφικτό και δυνατό, να μπορέσουν να εισέλθουν στην διαδικασία επιλογής της επαγγελματικής στέγης και οι 312 συνάδελφοι.

Το σωματείο, καθώς και όλοι σας και όλοι όσοι του δίναμε πνοή, ήταν ένας ζωντανός οργανισμός. Τώρα στη λήθη του, θα κοιμάται ήσυχο καθώς ποτέ δεν ενήργησε εναντίων κανενός συναδέλφου και κατάφερε να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή με την επιστροφή στους δήμους, αποτρέποντας το χειρότερο σενάριο και για αυτούς που εισήλθαν στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. και γι’ αυτούς που παρέμειναν ως πολιτικό προσωπικό. Εξ' άλλου, αν στην αρχή μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αυτήν.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίξατε και που προσφέρατε την καταλυτική για την επίτευξη του τελικού στόχου βοήθειά σας. Πολλοί κατέκριναν, άλλα μετά σιώπησαν. Αρκετοί λοιδόρησαν, αλλά μετά εξαφανίστηκαν. Οι περισσότεροι στήριξαν αυτή τη προσπάθεια και είμαστε εδώ, στη ρωγμή του χρόνου, που για κάποιους επιτέλους θα αρχίσει να κυλάει σε σχετικά ήρεμους ρυθμούς, και για κάποιους άλλους θα χρειαστεί ένα διάστημα υπομονής και προσαρμογής μέχρι να μπορέσουν να γυρίσουν στις βάσεις τους.

Κερδίσαμε συνάδελφοι. Κερδίσαμε γιατί ενώσαμε τις φωνές μας. Γιατί ενώθηκαν οι δυνάμεις μας κάτω από ένα κοινό σκοπό και δείξαμε ότι με υπομονή και επιμονή, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, για αυτόν που θα προσπαθήσει. Περάσαμε πολλά, περάσαμε δύσκολα, φωνάξαμε, διαφωνήσαμε, βρίσαμε, κλάψαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε και εν τέλει δικαιωθήκαμε.

Κρατήστε όλο αυτό το διάστημα στις καρδιές και στις ψυχές σας. Αναλογιστείτε το μέγεθος του επιτεύγματος, σε σύγκριση με την δύναμη ενός τόσο μικρού Σωματείου. Σε καιρούς δύσκολους οικονομικά για την χώρα και ειδικά για το Υπουργείο μας. Δεν πρέπει να είμαστε κοντόφθαλμοι αλλά να σηκώνουμε το κεφάλι παρ'όλες τις δυσκολίες και να βλέπουμε εκεί που θέλουμε να πάμε, γιατί εκεί που κοιτάς, εκεί και θα πας.

Ανοίγει ένας καινούριος εργασιακός ορίζοντας, για όλους ανεξαιρέτως. Πρέπει να δικαιώσουμε τους εαυτούς μας, να στηρίξουμε τις επιλογές μας και να μπορέσουμε να γίνουμε παραδείγματα προς μίμηση και στην δουλειά και στη ζωή.

Μην διστάσετε να βοηθήσετε, μη διστάσετε να βγείτε μπροστά, μην φοβηθείτε, μην διστάσετε, να είστε οι εαυτοί σας. Να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας, γιατί αν αφήνετε άλλους να παίρνουν αποφάσεις για σας, θα είστε πάντα καταδικασμένοι να σας διοικούν οι ανίκανοι και οι άχρηστοι. Να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ακόμα και αν είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, πάντα θα έχουμε δίπλα μας , δικούς μας ανθρώπους που περάσαμε τόσα πολλά μαζί .

Καλή συνέχεια σε όλους συνάδελφοι! Όπου και αν είναι ο καθένας. Να είστε πάντα ασφαλείς , υγιείς και ευτυχισμένοι με τις οικογένειες σας.

Συγχαρητήρια σε όλους. Αξίζετε τα πάντα!


Aut viam inveniam aut faciam.
Ή θα βρούμε τον δρόμο ή θα τον φτιάξουμε.
(Αννίβας, 247 - 183 π.Χ., προσπαθώντας να διασχίσει τις Άλπεις περί το 212 π.Χ)



ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος
ΛΕΠΙΔΑΣ Σπυρίδων

Τα λοιπά μέλη:
ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ Μιχαήλ
ΑΛΕΒΙΖΟΣ Παναγιώτης
ΔΟΥΚΑΣ Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου