Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση: Εν αναμονή νέας διαταγής επιλογής


Μετά τις σημερινές συναντήσεις, με την ανώτατη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και με την ηγεσία της διεύθυνσης πολιτικού προσωπικού, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα κάτωθι.

Από την μεριά του σωματείου δόθηκε για άλλη μια φορά το στίγμα της διαρκούς και μόνιμης θέσης του, για άμεση επίλυση του θέματος της οριστικής ένταξής μας στις υπάρχουσες δομές προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Όλοι ανεξαιρέτως, συμφώνησαν στο γεγονός ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση διότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται τόσο καιρό αυτή η κατάσταση που δεν βολεύει κανένα.

Η αλήθεια είναι, ότι οι συναντήσεις έγιναν σε έντονους τόνους, μετά και από τα τελευταία γεγονότα (οικονομική μελέτη με την οποία ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών φωτογράφιζε ως απαγορευτική τη μεταρρύθμιση για τον κλάδο μας, κλπ.) και απαιτήθηκαν άμεσες λύσεις και πράξεις.

Η Φυσική Ηγεσία μας ενημέρωσε πως έχει ήδη δοθεί εντολή στην οικονομική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. να συντάξει εκ νέου οικονομική μελέτη με περιορισμό δαπανών και σύντμηση άλλων κωδικών, σίγουρα όχι όμως με μείωση ορίων ηλικίας, παράμετροι οι οποίες θα οδηγήσουν σε μειωμένο συνολικά κόστος.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι θα εκδοθεί άμεσα, νέα, πραγματικά δεσμευτική αυτή τη φορά διαταγή από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ώστε ''όλοι'' να δηλώσουν το υπηρεσιακό καθεστώς στο οποίο θέλουν να συνεχίσουν να υπηρετούν και αυτό, διότι Αρχηγείο και Υπουργείο, θέλουν να έχουν εικόνα με τον ακριβή αριθμό που θα μεταταχθεί αρχικά σε Ε.Φ., ώστε να υπολογιστεί το ακριβές κόστος , που θα αναζητηθεί από τον προϋπολογισμό και κατά συνέπεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Γνωστοποιήσαμε σε όλους, τους χρονικούς περιορισμούς που υπάρχουν, (συνάδελφοι έως 40 ετών και συνάδελφοι υπό την σκεπή της τροπολογίας για την αναδρομικότητα από 07/07/2014 και μέσω αυτών οι ακόμα μεγαλύτεροι). Η απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι η πολιτική βούληση είναι δεδομένη, αλλιώς δεν θα γινόταν εκ νέου η όλη διαδικασία και ότι θα επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς ωστόσο να μας ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι συζήτηση θα συνεχιστεί με περισσότερα δεδομένα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ελπίζουμε ότι τότε, θα μιλήσουμε για τις εξελίξεις που θα έχουν λάβει χώρα και θα οδεύουμε ήδη προς την οριστική λύση του ζητήματος μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος
Λεπίδας Σπυρίδων


Ο Γεν. Γραμματέας
Αλεβίζος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου