Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο ένταξης των Δημ. Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.


Σε ότι αφορά στη διαβούλευση. Αρχίζει και αχνοφένεται φως στο βάθος του τούνελ. Όπως τόσο καιρό, για να φτάσουμε ως εδώ, σπρώχναμε ο ένας τον άλλο για να φτάσουμε στο τέρμα, (μερικοί, ίσως πιο δυνατά από ότι έπρεπε, με σκοπό να πέσει κάποιος κάτω), αν σταματήσουμε τώρα, θα μείνουμε να κοιτάμε το φωτάκι στην άκρη του τούνελ, σαν το λαγό που κοιτάζει τα φώτα αυτοκινήτου να έρχονται καταπάνω του. Συνεπώς, δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι, θεατές των γεγονότων.

Ως εκ τούτου, πρέπει όλοι να κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας ανάρτησης σχολίου στη διαβούλευση. Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να επισημάνουμε ότι είναι αδιανόητο να μην δοθεί το δικαίωμα στο σύνολο των συναδέλφων, να επιλέξουν το μέλλον τους χωρίς να υπάρχει περιορισμός ηλικίας. Πρέπει δε, να εστιάσουμε, στην ηλικία 41 - 42 καθώς τα τελευταία 2 χρόνια η καθυστέρηση έγκειται στο Κράτος και δεν αποτελεί υπαιτιότητα των υπαλλήλων. Αυτό, όχι για να εξαιρέσουμε τους ακόμα μεγαλύτερους, αλλά αν επιτευχθεί η αναδρομικότητα των διατάξεων τουλάχιστον από την ημερομηνία ένταξής μας στην ΕΛ.ΑΣ., θα είναι ευκολότερη και με βάσιμα πατήματα, η ηθική και πραγματική δικαίωση και για τους 312 υπηρετούντες, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Επίσης, θα πρέπει να αναφερθούμε στην ένταξη μας, στο άρθρο για την προσωπική διαφορά. Ως Σωματείο, έχουμε συνδιαλλαχθεί με τους αρμόδιους Φορείς και έχουμε πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ότι θα είμαστε και εμείς δικαιούχοι, αλλά επειδή ο σκοπός της διαδικασίας της διαβούλευσης είναι αυτός, θα πρέπει όλοι να διαθέσουμε λίγο από το χρόνο μας, για τα παραπάνω. 

Μείζον ζήτημα που θεωρούμε και ηθικό μας χρέος, είναι η ανάδειξη της εθελοντική επιστροφή στους δήμους, των συναδέλφων στα Κ.Κ., καθώς και αυτών που εργάζονται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Είναι υποχρέωση προς τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας, να φανούν τουλάχιστον 312 σχόλια επί των ανωτέρω.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος


Λεπίδας Σπυρίδων


Ο Γεν. Γραμματέας


Αλεβίζος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου