Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αναγνωρίζεται ο χρόνος διαθεσιμότητας ως χρόνος υπηρεσίας και όχι ως χρόνος "πειθαρχικής ποινής" όπως λογιζόταν μέχρι τώρα


Ύστερα από επαφές και συναντήσεις του προεδρείου του ΠΑΣΔΑΕΑ με τα ανώτατα στελέχη του ΥΔιΜΗΔ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το 9μηνο της διαθεσιμότητας θα αναγνωριστεί ως χρόνος υπηρεσίας.

Έως τώρα, ελλείψει νεότερης νομοθετικής ρύθμισης, ο χρόνος διαθεσιμότητας/κινητικότητας εντασσόταν στις ίδιες διατάξεις με αυτόν της διαθεσιμότητας λόγω επιβολής πειθαρχικής ποινής του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που προϋπήρχε. Ως εκ τούτου, και η διαθεσιμότητα/κινητικότητα λόγω κενού στη νομοθεσία, λογιζόταν ως ανενεργός χρόνος υπηρεσίας.

Θα γίνουν οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις λοιπόν, ώστε ο χρόνος αυτός να προσμετρήσει υπηρεσιακά και μισθολογικά στην εργασιακή μας ανέλιξη όπως θα έπρεπε να συμβαίνει. Έχουμε λάβει τις προσωπικές υποσχέσεις αλλά και δεσμεύσεις των υπευθύνων για το συγκεκριμένο αίτημα μας ότι θα εντάσσεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί ίσως και σήμερα (26/01/2016) στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναμένουμε λοιπόν την υλοποίηση των δεσμεύσεων/υποσχέσεων των εμπλεκόμενων φορέων σε ένα μείζον ζήτημα που αφορά όλους τους δημοτικούς αστυνομικούς που διένυσαν χρονικό διάστημα σε διαθεσιμότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο Πρόεδρος


Λεπίδας Σπυρίδων


Ο Γεν. Γραμματέας


Δούκας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου