Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση - Στο νομοπαρασκευαστικό στάδιο η διαδικασίας ένταξης ΔΑΕΑ



Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας, έχουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα μέλη της προσωρινής διοικούσας του ΠΑΣΔΑΕΑ συναντήθηκαν και αυτή την εβδομάδα με το ΣΥΝΟΛΟ της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυστυχώς κάτι χειροπιαστό δεν έχουμε να παρουσιάσουμε καθώς είναι τέτοια η φύση των συναντήσεων που σε αυτό το στάδιο δεν έχουν κάποιο άμεσο αντίκτυπο. Μπαίνουν όμως τα θεμέλια ώστε να παραχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η δουλειά μας θα φανεί όταν θα έχει υλοποιηθεί η σύνταξη των λεπτομερειών του τρόπου ένταξής μας στο Σώμα. Και πρόκειται για διαδικασία που έχει πολλά νομικά ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να αποφευχθούν αντιδράσεις τόσο από τους υπηρετούντες αστυνομικούς όσο και από τους υπό ένταξη δημοτικούς αστυνομικούς.

Η εν λόγω διαδικασία λοιπόν βρίσκεται στο νομοπαρασκευαστικό στάδιο από τον αρμόδιο Κλάδο του Αρχηγείου και η εκτίμηση της φυσικής ηγεσίας είναι ότι τέλος του έτους, αρχές του επόμενου, θα έχουμε το εισηγητικό στη νομική του μορφή. Από μεριάς μας, εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο περιθώριο πίεσης, έχοντας μάλιστα καταθέσει και σχετικό υπόμνημα επίσπευσης διαδικασιών. Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να σας τονίσουμε πόση προσοχή χρειάζεται ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα που να στέκει νομικά, πόσο μάλλον για μια διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική Αστυνομία.

Για το λόγο αυτό θα παρακαλέσουμε για ακόμη μία φορά να αντλήσουμε όλοι μας όση υπομονή και κουράγιο μας έχουν απομείνει, καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία και εργαζόμαστε πυρετωδώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον κλάδο μας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο Πρόεδρος


Λεπίδας Σπυρίδων


Ο Γεν. Γραμματέας


Δούκας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου