Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Με ενέργειες του ΠΑΣΔΑΕΑ, θα ενεργοποιηθεί η απόδοση της προσωπικής διαφοράς και στους Δημ. Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. (και όχι μόνο)



Έπειτα από τη σημερινή συνάντησή μας με αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Σωματείου μας για τα εξής.

Θέσαμε επί τάπητος το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς και οτι θα έπρεπε να αναφέρονται και οι δημ. αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο σχέδιο νόμου ως δικαιούχοι όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες πρώην δημοτικών αστυνομικων που μεταταχθησαν σε λοιπές Υπηρεσίες.

Τα επιχειρήματά μας εξετάσθηκαν σε βάθος απο τους αρμόδιους υπαλλήλους και εν τέλει τα ενστερνίστηκαν. Συνεπώς, η διάταξη του επερχόμενου νομοσχεδίου που αφορά στην προσωπική διαφορά, θα τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει και τους πρωην δημοτικούς αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι η εν λόγω διάταξη της προσωπικής διαφοράς, δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τους «Θεσμούς» και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οπότε αν εγκριθεί, μαζι με όλους τους υπόλοιπους φορείς, θα αφορά αυτομάτως και εμάς.

Σχετικά με το χρονικό ορίζοντα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι εκπρόσωποι του ΥΠ.ΕΣ. ήταν καθησυχαστικοί χωρίς όμως να μπορέσουμε να αντλήσουμε σαφή απάντηση για την ακριβή ημερομηνία που θα τεθεί σε λειτουργία.

Από τους αξιωματούχους του ΥΠ.ΕΣ. τέλος, έγινε μνεία στην αμεσότητα της επίλυσης του ζητήματος, ίσως και μέσα στο μήνα που διανύουμε, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σίγουρο.

Όπως είναι κατανοητό, οι επαφές συνεχίζονται για την επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων θεμάτων είναι ανοιχτά για τον Κλάδο μας (έως και για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς γενικότερα).

Για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει και για την οποία έχουμε έγκυρη πληροφόρηση, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος


Λεπίδας Σπυρίδων


Ο Γεν. Γραμματέας


Αλεβίζος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου