Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση για το χρόνο διαθεσιμότητας, συνεχίζονται οι επαφές για τις λεπτομέρειες ένταξης



Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης μας σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου της διαθεσιμότητας ως πραγματικό χρόνο υπηρεσίας, τόσο μισθολογικά όσο και συνταξιοδοτικά, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τα εξής.

Κατόπιν επαφών του προεδρείου του ΠΑΣΔΑΕΑ με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπήρξε διαβεβαίωση για τροποποίηση / νομοτεχνική βελτίωση του επερχόμενου νόμου ώστε να συμπεριλάβει αναλυτικά τόσο εμάς (Δημοτικούς Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.) όσο και τους λοιπούς πρώην συναδέλφους σε όποιο Φορέα και αν εντάχθηκαν.

Η ανωτέρω τροποποίηση θα ρυθμίζει την αναγνώριση του συνόλου του χρόνου της διαθεσιμότητας. Όπως είναι γνωστό, ο χρόνος αυτός διέφερε ανάλογα με το Υπουργείο υποδοχής. Έτσι δεν θα αδικηθεί κανείς, είτε ήταν «διαθέσιμος» για εννέα μήνες είτε για περισσότερο. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Ενημέρωση: Η τροπολογία που είχε κατατεθεί περιλάμβανε μεν πολλούς κλάδους, αλλά δεν είχε συνυπολογίσει τους Δημοτικούς Αστυνομικούς όλων των Φορέων. Έτσι λοιπόν δεν θα είχε ισχύ για τους πρώην συναδέλφους των Φυλακών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για παράδειγμα. Με αποκλειστικές ενέργειες του Προέδρου του ΠΑΣΔΑΕΑ ωστόσο, διευρύνθηκε η τροπολογία ώστε να μην μείνει κανείς εκτεθειμένος λόγω τεχνικών λεπτομερειών.

Η συνάντηση έγινε σήμερα, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της προώθησης των πάγιων αιτημάτων μας που απευθύνονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αφορούν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής μας στις υπάρχουσες δομές της ΕΛ.ΑΣ. όσο το δυνατόν συντομότερα και πάνω από όλα δίκαια για όλους τους συναδέλφους ανεξαιρέτως. Έχουμε κάνει το μέγιστο δυνατό από πλευράς επαφών με απώτερο στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων αυτών ισότιμα για τον κλάδο μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος


Λεπίδας Σπυρίδων


Ο Γεν. Γραμματέας


Δούκας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου